21.07.2005 15:54 GMT (56.968,23.759)

Weather UndergroundPaluu*

Tiistaina köröttelimme vielä takaisin Vilnasta Latvian puolelle. Kävimme uimassa hylätyn oloisen vesipuiston laiturilla sekä syömässä jonkun pikkukaupungin pizzeriassa. Jurmalassa ostimme vielä vähän iltapalaa Rimistä. Oluttakin oli hyllyissä, mutta sitä ei myyty enää puoli yhdentoista aikaan. Asiasta kertoi vasta kassaneiti.

Etsimme Jurmalasta yösijaa ja kävimme pistäytymässä hiekkarannallakin, vaikka aurinko oli jo laskenut. Päädyimme edulliseen hotelli Liesmaan.

Seuraavana päivänä satoi. Emme siis jääneet biitsille vaan lähdimme hotelliaamiaisen jälkeen etsimään Lonely Planetin mainitsemaa puuta, joka muuttaisi meidät ihmissudeksi. Löysimme oikean kylän, puupaholaismuseon ja muuan toisen kuuluisan vanhan tammen, joka oli jo kaatunut. Ihan oikeaa ihmissusipuuta ei tainnut löytyä.

Ylitimme rajan Viron puolelle pieniä hiekkateitä pitkin ajellen ja saavuimme Tallinnan laitamille ihan hyvissä ajoin. Yllättävä ruuhka kuitekin aiheutti sen, että ehdimme juuri sopivasti käydä noutamassa hiukan nestemäisiä tuliaisia satama-alueelta ennen laivaan ajamista.

Laitteiden akkujen hyytymisen sekä matkaväsymyksen vuoksi kukaan ei jaksanut kirjailla viimeisten päivien kokemuksia ennen kuin vasta yhden kotona nukutun yön jälkeen.