13.12.2004 12:31 GMT+7 (1.2377,103.8329)

Weather UndergroundSingapore*

Lentokoneessa tajusimme, että emme oikeastaan tiedä Singaporesta yhtään mitään. Emme valtiomuotoa, virallisia kieliä, pääelinkeinoja, valuuttaa tai vaihtokurssia, pääkansallisuuksia tai -uskontoja, emme edes must see -nähtävyyksiä.

Perillä lentokentällä kului aikaa melkein kaksi tuntia, kun piti täyttää maahansaapumiskortit, jonottaa passintarkastuksessa, käydä matkatoimistossa hakemassa kartta ja buukkaamassa hotelli, opetella paikallisjunan käyttöä jne.

Tapasimme Miken Match.com-kontakti Vanessan, joka kertoi meille tärkeimmät asiat kaupungista. Kävimme muutamilla oluilla, söimme ja kiertelimme kaupunkia. Vanessa teki meille listan asioista, joita Singaporessa kannattaa tehdä.

Taksimatkalla hotelliin taksikuskikin kartutti paikallistuntemustamme. Hotelli, johon saavuimme ja josta huoneemme oli varattu, opasti meidät kadun vastakkaiselle puolelle toiseen saman ketjun hotelliin. Sieltä meitä oltiin opastamassa takaisin, mutta saimme lopulta huoneen ja pääsimme nukkumaan. Huone irtosi aika edullisesti; hotelli sijaitsee punaisten lyhtyjen alueella.