Samuel ja Mikael matkalla

Tarinoita maailmalta...

15.12.2005 04:00 Titikaka *

Maanantai-iltana vietimme Punossa Tuulan syntymäpäivää paikallisessa ravintolassa, jossa meille oli varattu juhlahatut sekä kakku. Illalla jangsterit (Samu, Mikke ja Tuula) lähtivät vielä katsastamaan kaupungin menoa ja päätyivät saman ravintolan yläkertaan. Meno oli ihan hauskaa ja nuorekasta.

Tiistaina lähdimme amulla veneellä järvelle. Kävimme Uros-intiaanien kelluvilla kaislasaarilla ja jatkoimme matkaa Amantanille. Siellä majoituimme paikallisten asukkaiden bed and breakfast -tyyppiseen majapaikkaan. Kiipesimme saaren huipulle (noin 300 metriä järven pinnasta) katsomaan auringonlaskua. Huipulla tuuli ainakin yli 20 m/s, ja tuulen mukana lensi myös paljon hiekkaa. Auringon laskettua tuuli tyyntyi, mutta horisontissa näkyi ukkosmyrsky.

Illemmalla lähdimme vielä paikallisiin tansseihin ponchot päällä ja pipot päässä. Bändi soitti El Condor Pasan, Lambadan sekä paikallisia klassikkoja, joiden tahdissa (tai sinne päin) alkuasukkaat tanssittivat turisteja. Yön aikana ukkosmyrsky ylitti saaremme, mutta ei juuri häirinnyt unia.

Keskiviikkona jatkoimme veneellä Taquilen saarelle, jossa kuulimme esitelmän paikallisten pukujen merkkikielestä ja söimme maittavat lounaat. Päivä oli aurinkoinen, vaikka tummat pilvet väijyivät koko ajan horisontissa. Taquilelta lähtiessämme herätimme vielä ihastusta pulahtamalla noin 9-asteiseen järveen.

Yleisfiilis järven saarista, niiden asukkaista ja kulttuurista jäi kyllä aika kaupalliseksi. Joka paikassa on kaupustelijoita myymässä liinoja, pipoja, koruja yms. Ihan kunnon tavaraa, eikä mitään krääsää, mutta jatkuva osta minun tavara -mankuminen kyllä häiritsee.

Keskiviikkoiltana vietimme viimeistä yhteistä iltaa oppaamme Arton kanssa - samassa ravintolassa, jossa olimme juhlineet maanantaina. Samuelin jälkiruokapannarista löytyi kaksi sormen kynnen kokoista lasisirua, mutta ne eivät aiheuttaneet vahinkoa.

Peru

Arkisto