Samuel ja Mikael matkalla

Tarinoita maailmalta...

16.12.2005 03:15 Puno *

Aamulla kävimme kaksistaan kiertelemässä Punon keskustaa, etsien lähinnä tuliaisostoksia. Ennen kymmentä ei kuitenkaan löytynyt mitään; useat kaupat olivat vielä kiinni ilman mitään ilmoitusta aukeamisajasta.

Kävimme vielä koko ryhmän voimin koka- ja tapamuseossa kuulemassa ja näkemässä paikallisiin karnevaaleihin liittyvää puvustoa, tansseja ja selityksiä niiden alkuperästä. Kahdesta huoneesta koostuvan museon toisessa huoneessa oli myös kokan lyhyt historia tekstein, kuvin ja esinein esitettynä.

Matkan viimeisenä varsinaisena kultuurikohteena kävimme katsomassa paikkaa, jossa oli eri aikakausien hautoja. Sieltä pääsimme Juliacan lentokentälle, jossa jätimme jäähyväiset matkanjohtajallemme Artolle ja josta lensimme Arequipan kautta Limaan. Lentokoneesta näimme taas hienot vuoristomaisemat sekä Tyyneen valtamereen laskevan auringon.

Liman kentällä meitä oli vastassa opas, joka puhui lakkaamatta kännykkäänsä, mutta sai viitottua meidät minibussiin, johon itsekin hyppäsi noin minuutin ajaksi. Bussi ajoi meidät samaan Faraona-hotelliin, jossa vietimme ensimmäisen yömme Perussa.

Peru

Arkisto