Samuel ja Mikael matkalla

Tarinoita maailmalta...

05.12.2005 05:38 Cusco *

Aamulla söimme aamiaisen hotellissa ja saimme kyydin lentokentälle, josta lensimme Cuscoon. Kentän ulkopuolella tapasimme matkanjohtajamme Arton. Hän ei päässyt kentälle meitä vastaan, koska poliisi ennakoi jotakin mielenosoitusta kentällä.

Cuscon lentokenttä on jo 3250 metrin korkeudessa, mutta ohutta ilmaa ei normaalioloissa juuri huomaa. Kuitenkin jo parin minuutin nousu jyrkkiä portaita saa hengityksen kulkemaan ja pulssin nousemaan.

Kirjauduimme El Dorado -hotelliin, joka on reilun korttelin päässä Cuscon keskusaukiosta. Vaikka Cusco on ihan kaupunki (400 000 asukasta), keskusta on pieni ja viihtyisä. Kaupustelijoita on paljon, vaikka kaupustelu on keskusta-alueella kielletty. Myyvät postikortteja, koruja, sorminukkeja ja muuta tarpeellista.

Kävimme päivällä Arton kanssa syömässä; Mikke ja tytöt söivät alpakkaa. Ruoan jälkeen kävimme ostamassa marketista pullovettä ja Inka-kolaa. Palasimme hotellille kolmen ja neljän välissä - ja heräsimme kahdeksan jälkeen hotellin aulasta kuuluvaan teekkarien keskusteluun (siitä, saako lakkia pitää päässä syödessä).

Lähdimme iltakierrokselle. Joka ravintolan edustalla oli aktiivisia sisäänheittäjiä ja ravintoloiden mainoksia tuputettiin joka suunnasta. Internet-kioskeja ja kahvioita on lukuisia, mutta löysimme varsinaisen internet-kahvilan vasta, kun olimme jo lakanneet etsimästä.

Peru

Arkisto