Samuel ja Mikael matkalla

Tarinoita maailmalta...

03.12.2006 22:22 Tiet *

Kenian infrastruktuuri taitaa olla kolmannen maailman keskitasoa. Sähköä on isoissa kaupungeissa, lanka- ja matkapuhelinverkkoja siellä täällä. Kaupunkien väliin on muodostunut - joskus ihan rakennettu - teitä.

Narokista Nairobiin lähtevä tie on vitsi. Ensimmäisten kilometrien matkalta tiestä ei löydy neliömetrin kokoista tasaista kohtaa. Vähän matkan kuluttua näkyy asfalttiakin, mutta kukaan ei aja sitä pitkin siinä olevien syvien, teräväreunaisten reikien vuoksi. Tien kummallakin puolella kulkee epämääräinen köynnös kuoppaisia ja kiemurtelevia ajouria. Vaikka maassa periaatteessa on vasemmanpuoleinen liikenne, hiekkaurilla vallitsevat viidakon lait.

Lähempänä Nairobia ylitimme vuoren. Ylöspäin matelevien rekkojen jonot olivat haastavia ohitettavia pienitehoisille, täyteen lastatuille matatuille.

Ajoneuvomme pohja oli täynnä reikiä, joista edellä ajavien pölyt tuprahtelivat sakeina pilvinä sisään. Melkein kolmen tunnin matkan aikana sai ainakin pakarat kipeiksi ja kaikki paikat täyteen pölyä.

Kenia

Arkisto