Samuel ja Mikael matkalla

Tarinoita maailmalta...

20.12.2005 04:29 Night Snorkel *

Ansaitun päivälevon jälkeen otimme kuvia laskevasta auringosta ja lähdimme seitsemäksi yösnorklaamaan. Tällä kertaa opastus oli taas tyyliä "tässä on kamat - mennään", mutta edellispäivän oppien avulla saimme naamarit säädettyä. Reittimme kulki paikoin todella kapeista väleistä, ja ajoittain paikoista, joissa alla olevan korallin yli pääsi vain ison aallon avulla. Merenkäynti oli aika kovaa, ja aaltojen virtaukset heittelivät meitä edes takaisin.

Näimme ison hummerin, joka hermostui Samun yrittäessä ottaa siitä kuvaa, paljon pikkukaloja sekä muutaman tosi ison - ehkä 130-senttisen - vonkaleen, jotka tulivat saalistamaan pienempiä kaloja lamppujemme valossa. Meitä vastaan hyökkäsi parvi silakan kokoisia kaloja, jotka uivat kovaa vauhtia päin maskejamme ja yrittivät purra joka paikasta. Onneksi niillä ei ollut oikeita hampaita, joten puremat eivät sattuneet, eikä niistä jäänyt jälkiä.

Tulimme takaisin rantaan jo vähän kahdeksan jälkeen, mutta jo reilu tunti siinä merenkäynnissä riitti varsinaiseksi seikkailuksi.

Bonaire

Arkisto