02.04.2007 11:16 GMT+3 (61.5121,23.7767)

Weather UndergroundValmisteluja*

Elimistöön on pumpattu rokotteet keltakuumetta ja aivokalvontulehdusta vastaan ja malariaa ehkäisevää Lariamia popsitaan. Lavantautilääkityskin tuli hankittua, mutta sitä ei ehtinyt napsia, olisi pitänyt ottaa hyvissä ajoin ennen Lariam-kuurin aloittamista. No, kaapista löytyy, ehkä seuraavaa kertaa varten? Lääkäri soittaa vielä tänään takaisinpäin vuoristotaudin ehkäisylääkityksestä.

Varusteista puuttuu vielä ainakin aurinkolasit. Saattaapi puuttua vaikka mitä muutakin, yhtään ei ole tullut varusteisiin vielä koskettua. Esimerkiksi mukavat kävelykengät mietityttävät, löytyyköhän sellaiset tuonne Afrikan oloihin?

Äiti ja Lauri laskeskelevat parhaillaan tarvittavaa valuutan määrää.

--
Mikael

05.04.2007 16:29 GMT+1 (52.3060,4.7520)

Weather UndergroundAmsterdamissa*

Niin, sarvikuonojen maahan tosiaan ollaan menossa, tarkemmin Keniaan ja Tansaniaan. Äiti ja Denise kirkon hommiin, Lauri yo-valmistujaismatkalle ja Mikael seuraksi. Mikaelilla ja Laurilla on suunnitelmissa myös Kilimanjaron valloitus.

Schipholilta ostettiin vielä suojalaukkua ja lisämuistia kameroille. Ja opetellaan äidin joululahjakameran käyttöä.

22.04.2007 17:21 GMT+3 (-0.8333,35.3)

Weather UndergroundPääsiäinen*

Tulevat hieman postuumisti nämä kommentit. Afrikasta ei tosiaan wanhalla puhelimella mailia lähetetä. 3G-luurilla olisi kyllä ilmeisesti onnistunut Kilimanjaron huipultakin...

Pääsiäisen vietimme Kenian maaseudulla Kipsimbolin ja Abossin kylissä. Siellä eivät ainakaan lapset olleet liiemmälti msunguja (valkoihoisia) nähneet. Olivat alussa pelokkaan arkoja, mutta yhden rohkaistua mielensä kaikki yleensä halusivat koskettaa vaaleaa ihoa moneen kertaan. Osaamme jo tervehtiä ki-swahilin (jambo) lisäksi myös paikallisen heimon kielellä (chamge - missing). Ja paikallinen heimo on muuten juuri se, josta kaikki kuuluisimmat kenialaiset kestävyysjuoksijat tulevat.

22.04.2007 17:33 GMT+3 (-1.3964,35.5860)

Weather UndergroundMasai Mara*

Safarilla Masai Maran kansallispuistossa näimme Big Fiven neljä edustajaa: elefantin, puhvelin, leopardin ja leijonan. Sarvikuono jäi nähtäväksi seuraavalla kerralla, kuten myös seeprojen ja wildebeest-eläinten (mitä lienevätkään suomeksi) vuotuinen massamuutto.

Toki näimme lukuisia muita eläimiä, kuten antilooppeja, gaselleja, kirahveja, gepardin pentuineen, apinoita, virtahepoja ja krokotiileja. Ja kaikki uskomattoman läheltä! Masai-poikien leijonanmetsästysjutuilta menee pohja, kun itsekin huutelimme leijonille kahden metrin päästä (toki autosta) ja ne vain juuri ja juuri jaksoivat kääntää kylkeä.

Joka tapauksessa todella hieno kokemus!

22.04.2007 17:49 GMT+3 (-3.0577,37.3545)

Weather UndergroundKilimanjaro*

Afrikan korkein piste, maailman 4. korkein huippu ja maailman korkeimman yksittäisen vuoren (ei siis kuulu mihinkään vuoristoon, vaan kohoaa kokonaisuudessaan suoraan Serengeriltä) laki saavutettiin torstaina 19.4.2007 klo 06:47, juuri auringonnousun jälkeen!

Kiipeäminen oli juuri sopivan rankka setti, jotta ei voi haukkua ihan helpoksi. Fyysisenä uhrauksena Mikael palellutti sormenpäänsä. Alas tullessa Lauri tarvitsi hieman tukea oppailta.

Koska Kilillä ei ole turistisesonki päällä, saimme olla koko retken melko omissa oloissamme. Huipulla oli lisäksemme samana päivänä ainoastaan yksi kanadalainen tyttö.